my_pro1221

Wormenbesmettingen bij huisdieren komen vaker voor dan algemeen aangenomen. Maar liefst 30% van de honden en 70% van de katten zijn besmet met wormen.

Deze wormen zijn niet enkel een probleem voor de dieren, maar verschillende ervan zijn overdraagbaar naar de mens. Vooral kinderen en ouderen zijn gevoelig, daarom is een goede wormpreventie bij onze huisdieren onontbeerlijk.

Algemeen wordt aangeraden om minimaal tweemaal per jaar te ontwormen. Bij dieren met een hoger besmettingsgevaar (veel muizen vangen, frequent contact met andere dieren, verblijf in een kennel, …) kan het nodig zijn om 3 tot 4 keer per jaar te ontwormen. We gebruiken hierbij graag verschillende actieve producten om resistentie bij de verschillende wormsoorten te voorkomen.

Pups en kittens moeten ontwormd worden op 2, 4, 6 en 8 weken, daarna maandelijks tot ze de leeftijd van 6 maanden bereiken.

Opgelet als uw hond een Collie is! Deze honden, maar ook rassen die ermee verwant zijn, kunnen een genetisch defect dragen waardoor ze overgevoelig zijn voor bepaalde anti-parasitaire middelen (de ivermectine-familie). Bij deze honden kunnen normale doseringen ontworming dodelijk zijn! Neem contact op met uw dierenarts als jouw hond tot een ras van de collie-achtigen behoort om te weten welke producten veilig zijn voor jouw dier.

Ook als uw huisdier mee op reis gaat is het belangrijk dat u advies vraagt aan uw dierenarts. In iedere regio komen andere parasieten voor en telkens vereist dit een ander preventie- of behandelingsplan.