Dierenarts Cloots

Een dynamische groepspraktijk
voor paard en kleine huisdieren

Londerzeel, Vlaams-Brabant

Praktijkwerking

LOGO_ICON_PRAKTIJK

 • WAT DOEN WE?

  Op huisbezoek behandelen we als onze specialiteit PAARDEN (dus eerste- en tweedelijnsdiergeneeskunde), maar u kan evengoed bij ons een afspraak maken voor schapen, geiten, of de minder traditionele dieren als lama’s of alpaca’s.

  In onze praktijk kan u terecht voor vrije raadpleging, raadpleging op afspraak en chirurgie voor de traditionele gezelschapsdieren zoals HOND EN KAT, maar evengoed voor knaagdieren, konijnen, fretten,vogels.. Als verplaatsing van uw huisdier echter niet mogelijk is, komen we ook op huisbezoek.

 • ONZE PRINCIPES:

  Ons hoofdprincipe is steeds het belang van het dier voorop stellen. We proberen ons constant de vraag te stellen: ‘Wat als het ons eigen dier was?‘ en hier zullen we onze behandeling en zorg op instellen.

  Dit doen we uiteraard steeds  in overleg met de eigenaar, deze beslist hoe ver we kunnen gaan in onderzoek en behandeling, zodat een onverwachts kostenplaatje vermeden wordt.

   We houden ons aan het principe van  ‘evidence based veterinary practice‘, wat inhoudt dat we onderzoeken uitvoeren en behandelingen instellen die steeds  wetenschappelijk onderbouwd zijn. Continue erkende bijscholingen zijn voor ons een evidentie. Enkel zo kunnen we steeds een up-to-date service aanbieden.

   Toch zijn sommige gevallen niet op te lossen in onze eigen praktijk. Doorsturen is dan noodzakelijk, maar daarmee is ons verhaal niet afgelopen. We proberen voor iedere patiënt de juiste specialist te vinden. Ook daar volgen we het dier op, zo kan u altijd nog een extra woordje uitleg krijgen bij de verslagen en heeft u steeds een aanspreekpunt.

 • WAAROM EEN GROEPSPRAKTIJK?

  Het traditionele beeld van ‘Meneer de Paardenmeester’ die hele dagen op de baan was en moeder de vrouw die de telefoons en de administratie voor zich nam, daar zijn we intussen al vanaf gestapt.

  Een groepspraktijk geeft ons het voordeel dat de taken verdeeld kunnen worden. Zo komt er tijd vrij voor bijscholingen, intensievere opvolging van bepaalde patiënten, ruimte voor eigen onderzoek of ontwikkeling naar een eigen specialisatie, … . Zaken die in een moderne praktijk niet meer weg te denken zijn.

  Op deze manier kunnen we ook onze eigen wachtdienst verzekeren, 7/7 en 24/24, zonder dat je een oververmoeide dierenarts aan je deur krijgt.

  En de grootste troef: ‘Drie weten meer dan één!’. Onderling overleg is een stokpaardje in onze praktijk. Dagelijks worden de moeilijke casussen besproken en samen wordt er gezocht naar de beste oplossing. Daar heb je als patiënt enkel voordeel bij!

Onze dierenartsen

Elke Cloots

Vakdierenarts Paard
Elke@dierenarts-cloots.be
0477/95 66 17

Na enkele korte stages en vervangingen besliste dierenarts Elke Cloots bijna meteen na haar opleiding een zelfstandige praktijk op te richten. Intussen beschikt ze over meer dan 10 jaar praktijkervaring paard en kleine huisdieren

 • 1998-2004 Opleiding dierenarts aan Ugent, afstudeerrichting paard, geslaagd met onderscheiding
 • 2004 Erkend dierenarts en dierenarts-identificeerder
  Oprichting dierenartsenpraktijk CLOOTS
 • 2007-2008 Medewerking verleend aan televisieprogramma ‘Vinger aan de Poot’
 • 2010-2012 Vakdierenarts Paard, voortgezette opleiding aan Ugent, afgerond met grote onderscheiding en Bhoeringer-prijs ‘Best Student’ (voor beste resultaten op theorie en casussen)
 • 2012 Cursus Horse Rescue (verwezelijkingen: zie artikels)

Buiten de de dagelijkse consultaties en huisbezoeken is ze verantwoordelijk voor dermatologie, voortplanting van het paard en de complexere chirurgie bij zowel paard als kleine huisdieren.

Jemila Van Haute

Dierenarts
Jemila@dierenarts-cloots.be
0477/95 66 17

 • 2008-2014  Opleiding diergeneeskunde aan de Ugent, afstudeerrichting paard, geslaagd met grote onderscheiding.
 • 2014   Vervangingen in paard- en kleine huisdierenpraktijken
 • 2014  Fulltime dierenarts paard en kleine huisdieren in dierenartsenpraktijk CLOOTS

Bijkomende opleidingen: 

 • Cursus gebitsverzorging bij het paard
 • Cursus horse rescue technieken
 • Stage schapen verlossen
 • British Equine Veterinary Association congress (2013 Manchester ; 2014 Birmingham)

Naast de dagelijkse consultaties en huisbezoeken zal ze zich in dierenartsenpraktijk Cloots toeleggen  op tandheelkunde (zowel bij paard als bij kleine huisdieren), inwendige geneeskunde en voedingsleer van de huisdieren.

Laurien Bets

Dierenarts
Laurien@dierearts-cloots.be
0477/95 66 17

 • 2006-2012  Opleiding diergeneeskunde aan de Ugent, afstudeerrichting paard, geslaagd met grote onderscheiding.
 • 2009 Onderzoek naar gastro-intestinale parasieten bij apen (Afrika, Congo)
 • 2012 Stage in een eerste- en tweedelijns paardenpraktijk (Groot-Brittanië, Lichfield)
 • 2012-2014 Internship in paardenkliniek De Morette (Asse) met anesthesie-chirurgie-orthopedie-intensive care
 • 2013-2014 Deeltijds werkzaam als eerstelijnsdierenarts in een dierenartsenpraktijk paard/kleine huisdieren in combinatie met het uitvoeren van mankheidsonderzoeken en keuringen bij sportpaarden
 • 2015  Deeltijds werkzaam als dierenarts paard en kleine huisdieren in dierenartsenpraktijk CLOOTS in combinatie met uitvoeren van mankheidsonderzoeken en keuringen bij sportpaarden regio Waals-Brabant

Bijkomende opleidingen: 

 • Stage schapen verlossen (Nederland, Groningen)

 • 2-daagse cursus Equine Frontlimb Lameness Diagnostics & Therapy (Noorwegen, Oslo)

 • 2-daagse cursus Equine Hindlimb Lameness Diagnostics & Therapy (Kasterlee)

 • British Equine Veterinary Association congress (2012 Birmingham; 2013 Manchester)

Naast dagelijkse consultaties en huisbezoeken zal ze zich in dierenartsenpraktijk CLOOTS vooral toespitsen op orthopedie en medische beeldvorming van de huisdieren.

Het praktijkgebouw

Praktijk inkom

 

Ons praktijkgebouw ‘De Klomp’ was oorspronkelijk een hoeve uit de jaren ’30. Na een grondige renovatie werden de oorspronkelijke stallen en het woonhuis omgebouwd tot een volledig uitgeruste, moderne dierenartsenpraktijk. Toch werd de authenticiteit en ziel van het gebouw zoveel mogelijk bewaard en daar zijn we trots op!

‘De Klomp’ is vlot bereikbaar via de A12 en je auto kan je kwijt op privéparkings aan de inkom.

Het ontvangst gebeurt aan de balie waar je dier wordt ingeschreven en eventueel gewogen. Hier kan je ook terecht voor de afhaling van medicatie of voeding.

Voor onderzoek en behandeling zijn er 2 afzonderlijke consultatieruimtes. Beeldvorming (radio- en echografieën) en labowerk (bloedbepaling en microscopie) wordt uitgevoerd in een aparte, rustige kamer, die verduisterd kan worden.

Voor chirurgie is er een dubbele operatiekamer voorzien, met gasanesthesie, monitoring en een steriele was-unit.

De hospitalisatieruimte bevindt zich naast de OK, zodat patiënten niet onnodig verplaatst moeten worden. Deze recovery is zodanig ingericht dat de dieren elkaar niet zien, om stress te vermijden. Camerabewaking is voorzien, zodat we steeds de patiënten kunnen opvolgen, ook al zijn we niet in de ruimte. Preparatie voor operatie en infuustherapie kan hier ook makkelijk uitgevoerd worden.

Onze hospitalisatiepatiënten kunnen ook gebruik maken van de volledig omheinde tuin. Zo kunnen zij ook eens genieten van het zonnetje, een plasje doen of, als het herbivoren zijn, knabbelen aan vers gras.