Wat we doen voor jouw hond of kat:

 • PREVENTIE

  Het klinkt wat raar op onze eigen site, maar een dierenarts zie je maar best niet te vaak. Een belangrijk deel van ons werk gaat daarom naar preventie, want voorkomen is nog steeds beter dan genezen!

  Preventief werken is een must. U vindt dan ook bij ons een zeer uitgebreid assortiment aan antivlooien, -teken en -wormproducten. Op basis van het ras en de levensstijl van uw dier stellen we een antiparasitair plan op, eventueel voor een heel jaar. Zo geef je wat nodig is, niet meer en niet minder, en met de minste kans op resistentie.

  Naast parasitaire preventie beschikken we ook over een ruime keuze aan  preventieve tandverzorging, huid- en vachtonderhoud, oog- en oorreiniging,..

  Maar wat belangrijker is: u krijgt hierbij het nodige advies. Wat geeft u wanneer? Hoe gebruikt u een bepaald product? Zijn er bijwerkingen? We zoeken voor ieder dier een product op maat, en liefst zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor het baasje!

  Qua immunisatie hebben we voor hond en kat alle courante vaccinaties op voorraad. We overlopen samen met jou welke voor jouw hond of kat noodzakelijk zijn, en waarschuwen je per sms of brief wanneer het tijd is voor het volgende spuitje.

  Een belangrijke taak als dierenarts is ook, ondanks de mogelijkheden van het internet, informeren. Een puppy aanschaffen? Je plant een reis met je huisdier? Je overweegt te kweken? Je wil graag de nageltjes knippen maar weet niet hoe?

  Voor deze vragen maken we graag tijd tijdens consultatie. In deze gevallen leer je immers niet het best met vallen en opstaan.. Wat soms kleine tips lijken over huisvesting, voeding, verzorging,.. kunnen soms grote problemen voorkomen!

 • DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING

  Al verzorg je een dier nog zo goed, soms gaat het toch mis. Voor alle diagnostiek, eerstelijns én tweedelijns, kan u bij ons terecht. Bij voorkeur ontvangen we u op de praktijk op afspraak of tijdens spreekuur.
  Voor de aansluitende behandeling hebben we quasi alle medicatie in huis, zodat u meteen kan starten.
  Ieder van ons heeft zijn eigen specialisaties, dus zeker voor een tweedelijnsprobleem raden we een afspraak aan, zodat we de juiste persoon bij jouw dier kunnen plaatsen.

  A ls verplaatsing moeilijk is, of het is voor ons interessant om ook de leefruimte van het dier te inspecteren, komen we aan huis. De praktijkauto’s zijn uitgerust met het nodige diagnostisch materiaal en een basis-apotheek.

 • SPOED

  Hopelijk heb je het nooit nodig, maar weet dat het kan: 24/24, 7/7 zijn we beschikbaar voor spoedgevallen. Aangezien we met drie werken, verdelen we de nachten en weekends, zodat er steeds iemand voor je dier klaarstaat. Bel gewoon het algemene nummer, 0477/95.66.17, en je komt automatisch bij één van ons drieën terecht.
  Spoedgevallen van kleine huisdieren behandelen we liefst op de praktijk zelf, zo verliezen we geen levensbelangrijke tijd en hebben we alle apparatuur en medicatie bij de hand. Is het dier niet verplaatsbaar, of is het gevaarlijk hem te verplaatsen, dan komen we uiteraard op huisbezoek.

 • CHIRURGIE

  Onze praktijk beschikt over een dubbele operatieruimte, voorzien van alle huidige technologieën om de operaties op de meest veilige manier te laten verlopen. Zo reduceren we het anesthesierisico tot een minimum. Voor hond en kat kan u bij ons terecht voor de standaardingrepen zoals castratie en sterilisatie, maar eveneens voor de meer gecompliceerde chirurgie zoals blaassteenverwijdering, tumorexcisie, darmoperaties, trauma-ingrepen,… Hiervoor zullen we steeds de voorkeur geven aan gasanesthesie gezien de veiligheid.
  Voor kleine ingrepen en risicopatiënten grijpen we snel naar sedatie in combinatie met locale anesthesie, om zo het echte anesthesierisico te vermijden.
  Hebt u vragen over een bepaalde ingreep? Stel ze gerust, we overlopen de mogelijke risico’s, de voor- en nadelen, de ingreep zelf en eventuele alternatieven. Na de ingreep krijgt u alle nodige medicatie mee naar huis, samen met het benodigde advies. We blijven ook steeds bereikbaar voor vragen of twijfels, het is en blijft tenslotte je geliefde huisdier!

 • HOSPITALISATIE

  Als nodig kan je dier in onze praktijk verblijven. Voor standaardingrepen komen de dieren ’s morgens in hospitalisatie en kunnen ze dezelfde avond weer naar huis. Niet enkel voor chirurgie, maar ook voor observaties, onderzoeken die meerdere uren duren of om dieren uit te vasten, kunnen we beslissen om te hospitaliseren. Voor infuuspatiënten of na een zeer zware ingreep of trauma kan dit zelfs voor meerdere dagen.
  Praktische overwegingen kunnen ook een motivatie zijn om te hospitaliseren. Als je bv op vakantie gaat, maar je dier heeft dagelijks injecties nodig en kan niet terecht in de normale vakantieopvang, of je kan je dier niet binnenbrengen op de dag zelf van de ingreep maar wel de avond ervoor,..

  Onze hospitalisatieruimte is zodanig ontworpen dat de verschillende dieren elkaar niet zien om stress te vermijden. De kennels zijn in verschillende maten, zodat we ieder dier een passende plaats kunnen geven. Observatie is er de klok rond bij intensive care patiënten, en camerabewaking vult onze controles aan. Warmte,- infuus- en zuurstoftherapie is beschikbaar en quarantaine is mogelijk.

 • TANDVERZORGING

  Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole zullen we steeds het gebit controleren en de nodige adviezen verstrekken. Preventief werken we met een heel uitgebreid gamma aan producten en voedingen, maar als tandbederf of tandsteen toch toeslaat, kunnen we de nodige behandelingen uitvoeren. Detartrage, extracties, abcessen spoelen, melktanden verwijderen,.. Dit steeds met de nodige nazorg en in overleg met de eigenaar.

 • MEDICATIE

  Onze praktijk beschikt over een uitgebreide apotheek, dus de meeste medicatie is steeds bij ons beschikbaar. U kan tijdens ieder spreekuur terecht voor het ophalen van medicatie zonder wachten. Komt u buiten spreekuur, bel dan eventjes, zodat we het kunnen klaarleggen en voorzien dat er iemand aanwezig is.
  Weet wel dat we voorschriftplichtige medicatie enkel meegeven als het dier bij ons in behandeling is, of u een bewijsje heeft van de dierenarts die de behandeling heeft ingesteld.
  Bent u niet zeker van het gewicht van uw dier? U kan hem altijd meebrengen om hem kosteloos te wegen. Zo kunnen we medicatie exacter doseren. Alle gewichtsgegevens worden door ons bewaard, zodat we dit altijd kunnen raadplegen.

 • VOEDING & SUPPLEMENTEN

  Voeding wordt vaak nog onderschat als factor in de algemene gezondheid en welzijn van ons huisdier. We willen dan ook kwaliteitsvolle voeding kunnen aanbieden aan onze patiënten. Zeker als hun gezondheid het oplegt (diabeties, nierfalen, obesitas,..) een bepaald dieet te moeten volgen, is het handig dat je in de buurt steeds de juiste voeding kan afhalen.
  Onze huismerken (zowel curatief als preventief) voor hond en kat zijn Hill’s en Sanimed. Deze hebben we steeds op stock. Op bestelling kan je echter ook Royal Canin, Trovet of Specific-voeding verkrijgen. Leveringen gebeuren dagelijks, dus als je bestelt, kan je het meestal de dag erna al ophalen.
  Kan je dier wel een opkikker gebruiken? Een pup die wat achterblijft, een hond met een extra zware training, een showdier dat niet goed in de vacht zit.. We hebben de nodige supplementen op stock of kunnen ze bestellen.

  Ophalen van voeding en supplementen kan zonder wachten tijdens ieder spreekuur, en daarbuiten na een telefoontje.

 • EUTHANASIE

  We kunnen er niet omheen, maar soms zijn de behandelingen uitgeput, of wordt het lijden te zwaar voor het dier. In dit geval kunnen we opteren voor euthanasie. Als eigenaar staat u altijd in voor de eindbeslissing, wij zullen u uiteraard wel helpen om een keuze te nemen.
  Een euthanasie doen we bij voorkeur op afspraak, zodat u in alle rust kan afscheid nemen van uw dier. U kan hier zelf kiezen voor huisbezoek, om een stresserende en nodeloze verplaatsing van het dier te vermijden. Is transport geen probleem, en je wil het beeld van de euthanasie niet bij je thuis, dan kiezen we voor de praktijk.
  Je kan je huisdier blijven bijstaan tijdens de hele procedure, of het in onze zorg laten, als je het liever niet allemaal te zien krijgt.
  Bij een euthanasie gebruiken wij steeds een voorafgaande complete anesthesie. De euthanasiemiddelenzijn Europees goedgekeurd en aangepast aan de grootte van het dier.
  Achteraf kan u het dier weer meenemen, of bij ons laten. In dit laatste geval kiest u voor groepscrematie, waar we samenwerken met Vetas, of individuele crematie, waar we samenwerken met crematorium Boom. Bij een individuele crematie krijgt u de asse terug, in een door u uitgekozen urne.

  Is het dier bij jou thuis gestorven en je ziet transport niet zitten, dan kunnen we hem ophalen om te laten cremeren.