Konijnen, fretten en knaagdieren

Wat doen we voor jouw knaagdier?

Algemeen

De kleine pelsdieren zijn bij ons meer dan welkom. Zowel preventief als curatief zijn we zo volledig mogelijk uitgerust om deze 'nieuwe' huisdieren te verzorgen. Deze tak van diergeneeskunde werd lang te weinig gepraktiseerd, maar gelukkig komen er met de tijd meer technieken en therapieĆ«n bij. 

Preventief zorgen we dat we de nodige vaccins op voorraad hebben, en volgen we continue de markt op van de soms beperkt beschikbare vaccins. Zo kan u voor fretten bij ons terecht voor parvo- en rabiĆ«svaccinatie, en voor de konijnen voor myxomatose en RHD1&2. Als mogelijk worden er konijnenvaccinatiedagen georganiseerd. Tijdens een jaarlijks of halfjaarlijks gezondheidsonderzoek controleren we de algemene gezondheid, het gewicht, gebit, vacht, hart, oren, ogen, nageltjes,.. en kan je meteen ook terecht met al je vragen over de dagelijkse verzorging van je kleine vriend.

Bij preventieve diergeneeskunde denken we meteen ook aan correcte voeding. Zeer vaak zijn commercieel beschikbare voedingen te rijk aan suikers en zouten, met de nodige gezondheidsproblemen als gevolg. Inderdaad, zelfs konijnen en knaagdieren hebben last van obesitas, obstipatie, verteringsproblemen of blaasgruisvorming als gevolg van verkeerde voeding. Om dit te vermijden bieden we ons 'selective'-gamma aan, volledig vrij van toegevoegde zouten, suikers, kleur- en smaakstoffen. Correct advies over hoeveelheden, tijdstippen, variatie in voeding krijg je er gratis en voor niks zo bij!

Medicatie en ontwormingen zijn voor deze dieren niet altijd of niet individueel beschikbaar, maar we zorgen dat we via cascade (gebruik van medicatie uit humane, van andere diersoorten of vanuit het buitenland) toch over de nodige medicatie en ontworming kunnen beschikken. We hebben nauwkeurige weegschalen, om je dier zo goed mogelijk te kunnen doseren.

Diagnostiek  en behandeling van zulke kleine dieren vormt vaak een uitdaging. Toch proberen we hierin een zo hoog mogelijk niveau te halen. Bloed- en mestonderzoek, RX, infuustherapie,.. Het is allemaal al mogelijk mits aangepaste technieken en materiaal.

Chirurgie zoals castratie, sterilisatie, wondverzorging, tumorbehandeling en eventuele hospitalisatie is ook mogelijk in onze praktijk. We beschikken over aangepaste kooien, een inductiekamer voor gasaneshesie, warmteregulatoren,.. Ook voor tandbehandelingen kan u bij ons terecht. We zien immers zeer veel afwijkingen bij de dieren waar de tanden het hele leven blijven groeien en dus makkelijk correcties nodig zijn. Knippen, vijlen of tandextracties kunnen bij ons uitgevoerd worden.

Een hospitalisatie is nooit leuk, noch voor eigenaar, noch voor het dier. We proberen er toch alles aan te doen om het zo aangenaam mogelijk te maken. Onze assistentes zorgen ervoor dat geen enkel dier iets te kort komt. Dit geldt niet alleen voor aangepaste voeding, water en medicatie, maar zeker ook voor de nodige aandacht en liefde.

De dieren kunnen, als de gezondheidstoestand het toelaat, wat snuffelen, of wat genieten van het zonnetje in de volledig afgesloten tuin

Bezoek is uiteraard toegestaan, en persoonlijke spulletjes (met de geur van thuis!) mogen zeker meegebracht worden.

Ben je in blijde verwachting van een nestje? Heb je vragen bij het plannen van een nestje?

Zowel de professionele fokker als de hobby- of 'oeps'-nestjes kunnen bij ons terecht. 

DNA-bepaling, drachtdiagnose (echo en/of RX), chippen en registratie kan bij ons uitgevoerd worden. Verder zijn we uitgerust voor het uitvoeren van verlossingen en (spoed-) keizersnedes.


Konijnen, fretten en knaagdieren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x